En inspirerande väggdekor

Väggdekor är en mångsidig och hållbar lösning med många fördelar, som kan användas för att skapa anpassade och professionella utrymmen hos företag såväl som i butiker.
Man kan sätta allt från en enkel enfärgad text till helprintade ”tapetvåder”, tillfälligt eller permanent.
Den hjälper till att framhäva företagets identitet och kan användas till både inspirerande citat, pågående kampanjer och för att leda kunder och besökare rätt.

Var kan man köpa väggdekor?

Hos oss kan du köpa väggdekor för de flesta typer av underlag. Oavsett om du även vill ha hjälp med montaget eller bara köpa dekoren, finns vi här för dig. Ring eller maila oss för kostnadsfri offert.

Vill ni ha hjälp att ta fram förslag på layout så hjälper vi till med det också och givetvis tar vi fram bästa lösningen för era förutsättningar och behov. Tillfällig, permanent, uppseendeväckande, avtagbar eller vad det nu kan tänkas finnas för begränsningar eller önskemål från er.

Ni kan välja på allt från en liten enkel text på väggen till helprintade tapetvåder. Vi gör alltid väggdekoren i en matt snygg finish som ger ett exklusivt utseende, oavsett typ av dekor. Och all dekor tillverkas hos oss i Halmstad.

Vi har monterat dekor på de flesta olika typer av vägg, allt från riktigt strukturerade betongväggar till fina släta väggar där inte ett smutskorn får synas. Vi hjälper dig ta fram vad du behöver för att synas.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med någonting, är det bara att höra av sig så hjälper vi dig så bra vi bara kan.

Hur monterar man dekor på väggen?

Som med mycket annat så är förarbetet A och O. Det är viktigt att underlaget är rent och torrt.
Det är egentligen väldigt lite som skiljer sig beroende på om du har en text eller helprintade våder. En text har ett extra lager, en överföringsfilm, som gör att bokstäverna sitter på plats när du avlägsnar bakpappret.

Dekoruppbyggnad dekortext: överföringspapper – vinyl – bottenpapper

Dekoruppbyggnad heltäckande väggdekor: vinyl – bottenpapper

 

 1. Rengör montageytan noggrant utefter underlagets förutsättningar.
 • Mät in placering, om underlaget tillåter, tejpa fast väggdekoren.
 1. Dra ner och ut ca 15 cm av bakpappret, vik ner kanten på baksidan.
 2. Placera dekor mot underlag.
 3. Skrapa fast väggdekoren med en filtskrapa; börja från mitten med skrapan i vinkel och arbeta utåt mot kanterna. På så vis blir det mindre bubblor.
  Dessa går i efterhand att sticka hål på med ex. en nål.
 4. Dra bitvis ner bakpappret eller ta bort helt om det är en liten dekor.

Är väggdekoren stor behöver den spännas utåt så att den inte fäster på underlaget. Skrapa fast den horisontalt, uppifrån och ner.

 1. När dekoren är fastskrapad på väggen kan överföringspappret försiktigt dras bort. (detta momentet hoppar du över om du har en helprintad dekor)

På vilka väggar kan man sätta dekor?

Väggdekor är flexibel och kan appliceras på en mängd olika typer av väggar, även ojämna strukturväggar såsom betong och tegel. Man ska dock tänka på att inte alla underlag går att återställa, men är det en permanent dekor som ska sitta över tid, så gör det ingenting.

 1. Målade väggar: Målade väggar är en mycket bra yta för vinylväggdekor. Se till att färgen är ordentligt torkad och härdad. I många fall går det även att ta bort vinyl från målade väggar utan att förstöra underlaget.
 2. Tapetserade väggar: Du kan applicera väggdekor på tapetserade ytor, men det är viktigt att tänka på att det troligen inte går att få bort dekoren igen utan att skada tapeten. Det beror såklart på typ av tapet och även typ av dekor.
 3. Gipsskivor: Det går vanligen att montera dekor på gipsvägg men det kan behövas en mer hårdhäftande vinyl för att det ska fungera.
 4. Glasytor: Glas är ypperligt att montera dekor på eftersom dem är släta och även lätta att rensa av dekor från. Det ger också möjlighet att skapa dekorationer som är synliga från båda sidor.
 5. Träväggar: Släta träväggar kan också fungera som en yta för väggdekor. Se till att träytan är ren och inte för grov. Oftast behövs en hårdhäftande folie för att det ska fästa.
 6. Betong och tegel

Det går faktiskt väldigt bra att montera väggdekor på betong och tegel. Dock ska man vara medveten om att är underlaget strukturerad så kommer även vinylen att bli det. Det kan i många fall bli en häftig effekt, och betongen ser nästan målad ut.

Vad använder man väggdekor till?

 1. Varumärkesexponering och marknadsföring: Genom att placera företagets logotyp och varumärkesbudskap på väggen kan du öka exponeringen för ditt varumärke. Det skapar en visuell närvaro som kan påverka både anställda och besökare.
 2. Professionellt utseende: Väggdekor kan ge företagslokaler ett professionellt och välorganiserat utseende. Det skapar intrycket av att företaget lägger vikt vid detaljer och omsorg om sin arbetsmiljö.
 3. Förbättrad arbetsmiljö: Inspirerande citat, bilder eller grafik kan skapa en positiv och inspirerande arbetsmiljö. Det kan bidra till att höja moralen och öka produktiviteten hos anställda.
 4. Rumsindelning och vägledning: Dekor på väggen kan användas för att markera olika områden inom företagslokaler och hjälpa till med rumsindelning och vägledning för besökare och anställda.
 5. Anpassning av företagskulturen: Det ger också en möjlighet att anpassa företagslokalerna för att återspegla och stärka företagskulturen och värderingarna. Det kan inkludera att visa upp företagets historia, uppdrag och vision.
 6. Tillfälliga kampanjer och erbjudanden: För företag som driver kampanjer eller erbjudanden kan väggdekor användas som ett temporärt marknadsföringsverktyg. Det är en kostnadseffektiv lösning jämfört med permanenta fysiska förändringar.
 7. Förbättrad kundupplevelse: Inom detaljhandeln kan väggdekor användas för att skapa en attraktiv butiksmiljö och förbättra kundupplevelsen. Det kan också användas för att visa upp produkter eller kommunicera fördelar och egenskaper.

Kan man montera väggdekor på en hel vägg?

Javisst, det går jättebra att montera en dekor över hela väggen. Vi kallar dem för heltäckande väggdekor. Man kan säga att dem fungerar lite som en självhäftande tapet. Du slipper helt enkelt kladdet med tapetklister, utan monterar dem direkt på väggen. Vill du inte ha något jobb alls, så kan vi montera dem åt dig.

Dem går att få i precis dem storlekar man önskar och i precis det utförande man önskar. Har du en snygg bild som du vill göra något med så passar det alldeles utmärkt. Har du ingen bild så kan vi plocka fram en åt dig.

Detta är ett väldigt bra sätt att liva upp ett tråkigt utrymme eller få en viss atmosfär i butiken eller på företaget. Man kan även dölja dörrar och liknande bra med en väggdekor. I stort sett är det fantasin som sätter gränserna och du är varmt välkommen att höra av dig till oss för att bolla idéer.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.