Hitta rätt vepa

Vepor är ett kraftfullt verktyg för att öka synligheten för ett varumärke, locka uppmärksamhet och kommunicera med målgruppen på ett kostnadseffektivt sätt. För att maximera effekten är det dock viktigt att skapa välutformade och strategiskt placerade vepor som passar med just ditt företags varumärke och identitet.

Vad är en vepa?

En vepa är en större duk som består av något slags tyg. De kan se ut på många sätt och vara tillverkade i en mängd olika material och storlekar, beroende på hur den ska användas.

De används av många olika anledningar, som till exempel:

  1. Synlighet och uppmärksamhet: Vepor är utformade för att vara väl synliga och fånga uppmärksamheten. Genom att placera vepor på strategiska platser kan företag eller organisationer öka medvetenheten om sina produkter, tjänster eller evenemang.
  2. Flexibilitet: Vepor finns i olika storlekar och format, vilket ger marknadsförare möjlighet att anpassa dem efter specifika behov och platser. Oavsett om det är för inomhusbruk, utomhusbruk, mässor eller butiker, kan de anpassas för att passa olika miljöer.
  3. Kostnadseffektivitet: Jämfört med vissa andra former av marknadsföring, är vepor ofta mer kostnadseffektiva. De ger en synlig närvaro till en lägre kostnad och kan användas under en längre tid, särskilt om de är av hög kvalitet och hållbara.
  4. Målgruppsinriktning: Genom att placera dem på lokala platser där din målgrupp befinner sig kan du rikta ditt budskap till de personer som är mest troliga att vara intresserade av dina produkter eller tjänster.
  5. Återanvändbarhet: Vepor kan återanvändas vid olika evenemang eller kampanjer. Det gör dem till en kostnadseffektiv investering över tid.

 

Var kan jag få hjälp att köpa vepor?

Det är en djungel när det kommer till vepor. Beroende på placering, hur den ska fästas med mera så finns det en mängd olika alternativ.

  1. Var ska den sitta?

Ska vepan sättas utomhus eller inomhus? Ska den placeras där det är väldigt blåsigt kanske man behöver välja ett material som släpper igenom vinden bättre.

  1. Hur stor ska den vara?

En väldigt stor vepa kan behöva tillverkas i ett lite lättare material så den inte blir onödigt tung.

  1. Hur ska den fästas?

Vi har flera olika uppfästningsmetoder beroende på om den ska fästas i tak eller vägg, samt även vilket material det är på fasaden.

  1. Ska vepan gå att byta ut?

Det finns uppfästningsanordningar som är gjorda för att vepan enkelt ska kunna bytas ut, dessa är vanliga om man ska använda dem för olika typer av kampanjer.

Så berätta vad du ska använda din vepa till så hjälper vi dig att få rätt material och rätt uppfästningsmetod. Alla våra vepor håller hög kvalité

När kan man använda vepor?

Vepor går att använda till det mesta eftersom de är så flexibla i både material, storlek och uppfästning.

De kan användas både inomhus och utomhus, som kortare kampanjreklam eller under en väldigt långt tid. Till exempel används de ofta under mässor och event eftersom de med sina stora möjligheter enkelt kan få uppmärksamhet från förbipasserande.

Vissa använder vepor för att skärma av, vid till exempel ett bygge. Istället för att kunder och besökare kan se rakt in mot byggarbetsplatsen, kan man sätta upp en snygg vepa med information om bygget, hur det kommer se ut, med mera.
De går också utmärkt att montera dem på byggställningar, som alternativ till traditionella byggskyltar.

Eftersom vepor ofta placeras där det rör sig mycket folk, når de på ett snyggt sätt ut till väldigt många potentiella kunder och besökare. Detta gör dem kostnadseffektiva och väldigt flexibla. Har du en vepa du för tillfället inte behöver, kan du bara vika ihop den och lägga undan den.

Hur sätter man upp en vepa?

Det finns flera alternativ på uppfästning på en vepa, där de vanligaste är banderollsnodd, kederlist och löpare.

Om du har en lite mindre vepa kan en banderollsnodd kan vara ett bra alternativ. Framför allt om den ska hänga utomhus då dessa är elastiska och därför hjälper våden så den inte utsätts för lika hårda påfrestningar från väder och vind.

Kederlist är det vanligaste alternativet och består av en aluminiumlist som man vanligen fäster på väggen eller från taket. På vepan sys själva kederlisten fast, som man sen skjuter in i aluminiumlisten. Vill man byta budskap är det bara att dra ut den gamla vepan och sätta in en ny. Detta är ett bra alternativ om man vill ha möjligheten att snabbt byta budskap.

En löpare är ett annat väldigt bra uppfästningsalternativ. Man för in en löpare i kederlisten och spänner sedan med ett spännband. Fördelen här är att man kan flytta vepan. Om den ska sättas på en byggställning kan vepan efter hand som ställningen byggs uppåt, följa med upp med hjälp av att man lossar på spännbanden. Väldigt smidigt och enkelt och det blir bra spänst i vepan.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.