Solfilm – hur effektivt är det?

Solfilm är en typ av film som appliceras på fönster för att minska mängden infraröd strålning, ultraviolett ljus och värme som kommer in i en byggnad eller ett fordon. Det finns olika typer av film med olika egenskaper, inklusive olika grader av reflektion och transparens.

 

Hur mycket värme tar solfilm bort?

Den solfilm vi använder kan minska solens värme med upp till 84%.
Men mängden värme som den tar bort beror på flera faktorer. Generellt sett kan solfilm minska den mängd värme som släpps in i en byggnad genom att reflektera tillbaka solens strålning.

Den exakta mängden värme som tas bort beror också på faktorer som solens intensitet, byggnadens orientering och exponering för solen, samt andra faktorer som kan påverka inomhustemperaturen, såsom isolering och ventilation. Därför är det svårt att ge en exakt siffra på hur mycket värme solfilm kan ta bort utan att ta hänsyn till alla dessa variabler.

Det är dock viktigt att välja rätt typ av solfilm och att genomföra en korrekt installation för att maximera dess effektivitet när det gäller att minska mängden värme som släpps in i en byggnad.
Vi har en mängd olika solfilmer att välja mellan, beroende på vad man vill uppnå med den.

Solfilm på glasfasad

Hur effektiv är solfilm?

En högkvalitativ solfilm med hög reflektivitet och låg transmissionsgrad kan blockera upp till 99% av UV-strålningen och en betydande del av infraröd strålning, vilket effektivt minskar den mängd värme som släpps in i byggnaden.

Detta ger en betydande minskning av inomhustemperaturen och därmed minskar behovet av att använda luftkonditioneringssystem, vilket resulterar i energibesparingar.

  1. Termisk Komfort: Genom att blockera eller reflektera bort en del av solens strålning minskar solfilm den mängd värme som släpps in i byggnaden.

Detta bidrar till att skapa en mer bekväm inomhusmiljö och minska behovet av att använda luftkonditioneringssystem.

  1. Skydd mot UV-strålning: Solfilm fungerar som en barriär mot skadliga UV-strålar, vilket skyddar både människor och inredning från blekning och skador orsakade av solen. Detta hjälper till att förlänga livslängden för möbler, golvbeläggningar och andra inredningsdetaljer.
  2. Energieffektivitet: Genom att minska behovet av att använda luftkonditioneringssystem bidrar solfilm till att minska energiförbrukningen för kylning av byggnaden. Detta leder till lägre energikostnader och minskad miljöpåverkan.
  3. Minskad bländning: Solens reflektioner och glans kan ibland skapa bländning inomhus, speciellt i datorskärmar och tv skärmar. Solfilm kan minska eller eliminera denna bländning, vilket skapar en mer behaglig arbetsmiljö.
  4. Långsiktig Investering: Även om installationen av solfilm kan innebära en initial kostnad, kan dess långsiktiga fördelar, inklusive energibesparingar och skydd av inredning, göra det till en lönsam investering över tiden.
Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.