Släpdekor, en reklampelare

Dekor på släpvagnar tjänar en rad olika syften och funktioner. Från att vara en marknadsföringsstrategi för företag till att fungera som en identifieringsmekanism eller till och med som ett sätt att lägga till estetiskt värde, har dekor på släp blivit en vanlig syn på våra vägar runt om i Sverige.

Kan man foliera ett släp?

Det går i de flesta fall alldeles utmärkt att foliera sitt släp. Det finns vissa släp som har en yta som gör att folien inte kommer fästa så bra, men i dem fallen kommer vi informera dig om detta.
Man kan sätta allt från mindre loggor till helfoliera släpet, beroende på vad man är ute efter och såklart vilken prisnivå man vill lägga sig på.

Här kan du läsa mer om foliering!

Hur länge håller dekor på ett släp?

Hur länge släpdekoren håller beror på flera saker, en stor del är hur man tar hand om den. Se till att tvätta av släpet ofta och ta snabbt bort fågelspillning och insekter. Har man otur kan detta annars bränna in i folien och bli svårt att få bort.
Väder och vind har också inverkan på livslängden. Ett släp som alltid står utomhus kommer troligen ha kortare livslängd än ett som står inomhus över vintern, eller när det inte används. Men, då vi endast använder folier av hög kvalité, kommer släpet ändå ha en livslängd på flera år, även om det står ute alltid.

Släpdekor

 

Vad är fördelarna med en släpdekor?

  1. Marknadsföring – För många företag är släpvagnen mer än bara ett transportmedel. Det är en rullande reklampelare som potentiellt kan nå en stor publik med sina marknadsföringsbudskap. Att applicera företagets logotyp, slogan och kontaktinformation på släpvagnen gör att den kan fungera som en mobil reklampelare när den är ute på vägarna. Denna exponering kan vara avgörande för att locka nya kunder och bygga varumärkesmedvetenhet.
  2. Identifiering – Utöver marknadsföring kan dekor på släpvagnar också tjäna ett säkerhetsmässigt syfte. Genom att dekorera släpet med specifika färger, mönster, logotyper eller numreringar kan det bli lättare att identifiera det på parkeringsplatser eller vid lastning och lossning. Detta kan öka säkerheten och minska risken för att det förväxlas med andra släp.
  3. Estetiskt utseende – Estetiskt värde är också en betydande faktor när det gäller dekoration av släpvagnar. Förutom marknadsföring och identifiering kan man med företagets färger, loggor och slogans ge släpvagnen ett attraktivt och personligt utseende. Dekor på släpvagnen vara ett sätt skapa ett enhetligt utseende som matchar övriga fordon och varumärkesidentitet. Ett snyggt utformat släp kan ge ett professionellt intryck och vara mer tilltalande än ett neutralt släp.
  4. Skydda ytan – Om man folierar hela släpet får man dessutom ett yttre skydd på släpet, som kan hjälpa mot solblekning, lättare repor och andra skador. Det kan förlänga livslängden och bevara utseendet på släpet över tid.

 

Kan man få hjälp att rita sin släpdekor?

Absolut kan du få hjälp att rita din dekor. Antingen har du en idé på hur det ska se ut så utgår vi från den, eller börjar vi helt från början att spåna på hur det skulle kunna se ut, vad du vill ha ut av dekoren och så vidare.

Det ingår alltid en kostnadsfri offert samt en skiss, så du kan känna dig trygg med vad du får.

Vi har många års erfarenhet av släpdekor och ser till att du får ett snyggt och proffsigt släp som framhäver ditt företag och varumärke på bästa sätt.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.