8 vanliga frågor om fasadskyltar

1. Vad är syftet med fasadskyltar?

Syftet med en fasadskylt är att marknadsföra eller identifiera en verksamhet eller ett företag som är beläget i byggnaden.
De är ett viktigt element inom skyltning och marknadsföring eftersom de hjälper till att göra företaget synligt för förbipasserande, locka kunder och skapa ett varumärkesintryck.

2. Vad är en fasadskylt?

En fasadskylt är en skylt som monteras på fasaden där företaget i fråga håller till. De är ett viktigt verktyg för att kommunicera med potentiella kunder och besökare samt skapa en igenkänningsfaktor för en verksamhet.
Ofta består en fasadskylt av en profilskylt eller en ljuslåda och kan vara obelysta eller belysta.

3. Krävs det bygglov för att sätta upp en fasadskylt?

Ja, de flesta kommuner kräver att man ansöker om bygglov innan man sätter upp en fasadskylt. Regler och krav varierar beroende på platsen och kan omfatta storlek, utseende, belysning och placering.

4. Kan fasadskyltar vara belysta?

En belyst fasadskylt är en skylt som är utrustad med belysning för att göra den synlig och lättläst, även i mörka eller svagt upplysta områden. Det finns olika typer av belysning som kan användas för fasadskyltar men vi använder oss uteslutande av LED. Detta på grund av deras energieffektivitet och långa livslängd. De kan lysa i olika färger och styrkor och kan anpassas för att skapa olika effekter, beroende på om de ska vara belysta invändigt eller bakåt, mot fasaden.

Profilskyltar kan vara framåtbelyst eller bakåtbelyst. På en framåtbelyst skylt lyser själva fronten på bokstaven på kvällen och på en bakåtbelyst lyser fasaden bakom skylten upp. Man kan även montera en hel ljuslåda.

5. Vad kostar en fasadskylt?

Det finns väldigt många olika typer av fasadskyltar, vilket gör det svårt att säga vad den kommer kosta. Det beror på typ av skylt, fasaden den ska fästas i, om den ska vara belyst eller inte och givetvis storlek på skylten. Dock kan du alltid få en kostnadsfri offert hos oss för just din skylt.

6. Vilka olika typer av fasadskylt finns det?

Dem vanligaste typerna är profilskylt eller ljuslåda.
En profilskylt är en skylt där bokstäver och/eller logotyp är konturformade och finns med eller utan belysning.

Vissa Förses med stift på baksidan för montage på vägg eller på ramjärn. Andra består av konturfrästa bokstäver med svetsad kant som monteras separat på vägg med fästvinklar eller på ramjärn.
De kan belysas både framåt och bakåt.
En annan vanlig typ av fasadskylt är ljuslåda, som är försedd med plåtfront.
Texten fräses ut i fronten. Belyses med LED genom bakomliggande akryl.
Enkel eller dubbelsidig.
Under tips och råd på vår hemsida hittar du en enkel översikt på våra olika typer av fasadskyltar.

7. Vad är skillnaden mellan en fasadskylt och en trottoarskylt?

En fasadskylt är monterad på byggnadens fasad eller vägg och är permanent. Den visar vilket eller vilka företag som finns i huset. En trottoarskylt, å andra sidan, placeras vanligtvis på trottoaren framför en verksamhet och är flyttbar och tillfällig. Ofta placeras erbjudanden eller dagens meny i en trottoarpratare.

8. Vilka företag använder fasadskyltar?

Fasadskyltar används av en mängd olika företag och organisationer, inklusive butiker, restauranger, kontor, hotell och skolor. Syftet kan variera men huvudsakligen brukar det vara för att kunder och besökare ska hitta rätt. De är även väldigt bra ur reklamsynpunkt då de ofta är stora och syns bra för omgivningen. Har man dessutom belysning syns de även för förbipasserande under kvällstid.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.