PPF, det osynliga skyddet

Rädd om bilen? Då ska du läsa detta inlägg om paint protection film. Här får du svar på vad det är och hur det fungerar.

Vad är PPF skydd?

PPF står för paint protection film och är  en helt transparent film som monteras som ett skyddslager på bilen för att skydda den mot repor, stenskott, insektsrester och andra skador som kan uppstå under daglig körning.

Den transparenta naturen hos PPF gör att fordonets lackfärg och finish fortfarande syns tydligt, samtidigt som den ger ett extra skydd mot skador och väderpåverkan. PPF är självläkande, vilket innebär att mindre repor och märken kan försvinna av sig själv under värme eller solbelysning.

Många fordonsägare väljer att applicera PPF på särskilt utsatta områden av sina fordon, såsom front, framskärmar, huv samt backspeglar. Detta bidrar till att bevara fordonets utseende och värde över tiden.
Men man kan faktiskt klä in i princip hela bilen med stenskottsfolie om man skulle önska, även lyktorna. Du väljer helt fritt vilka delar av bilen du vill ha folierade och får alltid en kostnadsfri offert på jobbet.

PPF brukar även kallas lackskydd, stenskottsfilm, skyddsfilm eller repskydd. Kärt barn har många namn.

 

Hur fungerar PPF?

Paint Protection Film (PPF) fungerar genom att skapa ett skyddande lager ovanpå fordonets lackyta. Denna transparenta film är utformad för att vara hållbar och motstå skador som uppkommer genom daglig användning.

När PPF appliceras på lacken, skapar den en barriär som skyddar mot repor, stenskott, insektsrester, UV-strålning och andra skador som kan uppstå vid daglig körning.

Här är några sätt PPF fungerar för att skydda fordonets lack:

  1. Stenskott och repor: PPF absorberar effekten av stenskott och mindre repor, vilket minskar risken för att de når fordonets lackyta.
  2. Självläkande egenskaper: PPF har självläkande egenskaper, vilket innebär att mindre repor och märken försvinner av sig själva när filmen värms upp, till exempel i solen eller med hjälp av varmt vatten.
  3. UV-skydd: PPF skyddar lacken mot UV-strålning, vilket hjälper till att förhindra att lacken bleknar eller missfärgas över tid.
  4. Skydd mot kemikalier och föroreningar: PPF fungerar som en barriär mot kemikalier, föroreningar och insektsrester, vilket gör det lättare att rengöra fordonet och bibehålla dess utseende.
  5. Skydd mot damm och smuts: Vår PPF har en antividhäftnings-komponent som gör att damm och smuts inte fastnar lika lätt, och därför gör det enklare att tvätta bort fågelspillning, insekter med mera.
  6. Bevarande av lacken: Genom att minimera risken för skador bidrar PPF till att bevara fordonets lack och därmed dess utseende och värde över tid.

 

 

 

PPF av framskärm

Vad kostar PPF?

Kostnaden för ett lackskydd beror såklart helt på vilka delar man önskar foliera. Det kan handla om allt från några tusenlappar upp till 50 000kr för en helfoliering.

När du beställer lackskydd hos oss väljer du helt fritt vilka delar av bilen som ska kläs, men vi har också vissa färdiga paket där de vanligaste delarna ingår.

För att du ska få så korrekt pris som möjligt ber vi dig att kontakta oss för helt kostnadsfri offert.

 

Vilken PPF är bäst?

Vi använder oss av Bodyfence. Detta är en film som är helt transparent och gulnar inte med tiden.

Den är framtagen och utvecklad av Hexis, som även har stort samarbete med Porsche Sverige.

Filmen har många fantastiska egenskaper och blir i princip osynlig när den är monterad. Reporna som kommer kan man enkelt få bort med filmens självläkande egenskaper. Bara låt den stå i solen en varm dag eller spola den med varmt vatten.

Damm och smuts fastnar inte heller lika enkelt på filmen då den har en antividhäftnings-komponent som gör att du med enkla medel kan få bort insekter, asfaltsfläckar, fågelspillning med mera.

Våra montörer är certifierade för att montera just Bodyfence PPF och vi är även en del av ”Bodyfence corner” vilket gör att du lugnt kan räkna med ett bra resultat när du lämnar bilen hos oss.

Har du fortfarande frågor kring ppf eller är sugen på en offert, hör av dig till oss!

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.