8 frågor och svar om lastskydd

1. Vad är ett lastskydd?

Kärt barn har många namn, ett lastskydd är detsamma som inlastningsskydd, lackskydd eller stötfångarskydd. Det finns olika typer av lastskydd. Vissa består av olika typer av metall och blir då också väldigt synliga. Våra skydd består av en självhäftande tålig transparent folie som monteras på bilen. Detta ger ett i princip helt osynligt skydd. Den är dessutom självläkande så får du repor i folien kan du värma på med en hårfön eller värmepistol, alternativt varmt vatten, så läker folien.

2. Vad är det för skillnad på lastskydd och instegsskydd?

Ett lastskydd monteras på bakre kofångare medans instegsskydd monteras i dörrtrösklarna. Båda består av en tålig transparent folie som skyddar lacken när du till exempel lastar in golfbagen, hunden hoppar in och ut eller kanske barnen klättrar in i bilen. Blir skyddet repigt använder du en hårfön eller värmepistol och värmer försiktigt på folien, så försvinner reporna igen.

3. Vad kostar ett skydd till kofångaren bak?

Hos oss kan du lämna in din bil och få ett lastskydd av absolut högsta kvalité monterat och klart för 1750:-, inkl moms. Vi använder oss uteslutande av Bodyfence stenskottsfolie som är slitstarkt och även självläkande med hjälp av värme.
Vill du ha andra delar skyddade med stenskottsfolie kan vi hjälpa dig med det också. Till exempel instegsskydd i dörrtrösklar. Hör av dig till oss för kostnadsfri offert.

4. Vad består ett lastskydd av?

Våra skydd består av en tålig transparent film som monteras på bakre kofångare för att skydda lacken vid in och utlastning i bilen. Detta är en yta som snabbt kan bli repig. Monterar man dit ett skydd direkt när bilen är ny, kommer denna yta hålla sig fin mycket längre. Har man dessutom leasat bilen kan man slippa tråkiga avdrag när bilen ska bytas in. Det går även att montera instegsskydd, som då sätts i dörrtrösklarna.

5. Hur monterar man skydd på kofångaren?

Våra lastskydd utgörs av en självhäftande transparent folie som monteras med appliceringsvätska.

  • Man börjar med att klippa/skära till sitt skydd så det passar på bilen.
  • Sedan sprayar man appliceringsvätskan på stötfångaren. Därefter drar man av skyddsfilmen på skyddet och sprayar rikligt med vätska även där.
  • Efter det lägger man lastskyddet på plats och skrapar dit det med en filtskrapa. Det är viktigt att börja från mitten och gå utåt, så man får med sig all vätska.
  • Den sista vätskan som blir kvar kommer dunsta bort av sig självt.

6. Hur länge håller ett lastskydd?

Eftersom våra skydd består av en självläkande tjockare folie, så håller det mot normalt slitage i flera år. Skulle du vilja byta ut det är det bara att ta bort det gamla skyddet och montera ett nytt.

7. Blir skyddet som sitter på kofångaren repigt?

Ja lastskyddet blir repigt, men det fina är att våra skydd består av en tålig transparent folie som är självläkande med hjälp av värme. Så använd en hårfön eller värmepistol och föna försiktigt så försvinner reporna. Alternativt kan man även använda varmt vatten.

8. Gulnar folien som man använder till att skydda kofångaren?

Nej! Det finns stenskottsfolier av sämre kvalité som gulnar, men vi samarbetar med Hexis, vars stenskottsfolie heter Bodyfence. De håller hög kvalité på sina produkter, så du behöver inte vara orolig att det gulnar med tiden.

 

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.