Lastbilsdekor, en rullande reklamplats

Reklam på lastbilar är en effektiv marknadsföringsstrategi som utnyttjar lastbilarnas stora ytor och deras rörlighet för att nå ut till en bred publik.

Varför ska man ha reklam på lastbilen?

  1. Stor synlighet: Lastbilar reser ofta långa sträckor på vägar och motorvägar, vilket ger lastbilsdekor stor exponering för både förare och passagerare på andra fordon samt för människor längs vägen.
  2. Geografisk täckning: Eftersom lastbilar rör sig över stora områden kan reklam på lastbilar nå ut till olika geografiska regioner och målgrupper, vilket gör det till en effektiv strategi för att öka varumärkeskännedom överallt där lastbilen reser.
  3. Kreativa möjligheter: Lastbilar erbjuder stora och olika ytor för reklam, vilket ger möjlighet att experimentera med olika designelement, färger och budskap för att skapa uppmärksamhet och intresse.
  4. Kostnadseffektivitet: Jämfört med andra traditionella marknadsföringsmetoder, som TV-reklam eller tidningsannonser, kan reklam på lastbilar vara kostnadseffektivt eftersom det erbjuder långsiktig exponering till en relativt låg kostnad per visning.

 

Kan man tvätta en lastbil med dekor?

Det går utmärkt att tvätta en lastbil som har reklamdekor. Det man ska tänka på är att inte komma för nära med högtryckstvätten då detta kan riva upp och förstöra dekoren.

Tips vid användning av högtryckstvätt:

  • Använd så lågt tryck som möjligt, ej över 75 Bar.
    Spruta på minst 50cm avstånd. Undvik varmare vatten än 75° C. Undvik helst även väldigt kallt vatten då kylan gör att folien kan bli något sprödare.
  • Undvik att spruta snett in mot foliekanten utan håll aggregatet rakt framifrån, dvs vinkelrätt mot ytan.
  • Var extra försiktig om fordonet kommer direkt utifrån och det är minusgrader ute.

Övriga tvättråd:

Rengöringsmedel:

Rengöringsmedlet får inte ha en slipande effekt, vara högaktigt surt eller alkaliskt.

(ett PH-värde mellan 6-8 rekomenderas) och det måste vara fritt från starka lösningsmedel eller alkoholer.

Avfettning:

Långvarig exponering av naturavfettningsmedel kan negativt påverka dekoren och övriga plastdetaljer.

Tvätta och skölj noga så fort smutsen är lös. Tänk på att lång exponeringstid och solvärme kan förstärka naturavfettningsmedlens negativa påverkan.

Lastbilsdekor

Hur länge håller reklam på lastbilen?

Hållbarheten för dekor på en lastbil beror på flera faktorer, till exempel typen av material som används, exponering för väder och sol, samt hur väl dekoren appliceras och underhålls.

Tar man väl hand om dekoren kan man ha nytta av den under många år. Vi använder bara folie av hög kvalité som håller bra, inte spricker och har bra skydd mot uv-strålar.

Det är viktigt att se till att lastbilsdekor ser hel och ren ut, eftersom en smutsig och trasig dekor kan ge potentiella kunder och andra som ser den ett intryck av att företaget inte är så professionellt.

 

Var kan man få hjälp med lastbilsdekor?

När du tar hjälp av oss ser vi till att du får en dekor som möter dina behov. Det ingår en kostnadsfri offert och du får även din dekor uppskissad så du vet hur det kommer se ut på din lastbil. Om du inte vet exakt vad du vill ha så kan vi tillsammans bolla fram något som du känner dig nöjd med.

Vi har gott om plats i våra lokaler så det är oftast inga problem att fixa dekoren inhouse hos oss. Men om ni önskar så kan vi även göra den på plats hos er. Våra montörer är vana vid denna typ av dekor och vi gör allt från mindre dekorer till helfoliering av lastbilsskåp.

 

 

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.