Vad är en förbudsdekal?

Förbudsdekaler användas för att tydligt kommunicera olika förbud eller regler på olika platser för att upprätthålla ordning, säkerhet och respekt för gemensamma normer och regler.

Vad menas med förbudsdekal?

Förbudsdekaler är en typ av klistermärken som används för att markera områden där vissa handlingar eller beteenden inte är tillåtna eller förbjudna. Dessa inkluderar symboler och text som visar rökförbud, förbud mot att använda mobiltelefoner, förbud mot att äta eller dricka, förbud mot att parkera eller andra regler och restriktioner som behöver kommuniceras tydligt till människor.

Förbudsdekaler används ofta i offentliga platser såsom skolor, kontorsbyggnader, sjukhus, restauranger och allmänna transporter för att upprätthålla ordning och säkerhet samt för att informera besökare om gällande regler och förordningar. Du köper dem enkelt i vår webshop.

 

Hur länge håller förbudsdekalerna?

Dessa dekaler printas på en högkvalitativ folie med lång livslängd. Dessutom lamineras de med ett uv-laminat, som gör att de håller ännu bättre mot väder, vind och solens strålar. För att det ska vara så enkelt som möjligt har folien även luftkanaler, vilket gör monteringen väldigt enkel.

Dekaler av sämre kvalitét har en kortare livslängd och riskerar att börja släppa efter bara några veckor, eller till och med inte fästa alls. De kan också tappa väldigt mycket färg väldigt fort. Dessutom kan dekaler med sämre kvalité lämna kvar klisterrester när man rensar av den, vilket dekaler i hög kvalité inte gör på samma sätt.

Förbudsdekal

Hur monterar man förbudsdekaler?

Att montera en dekal behöver inte vara svårt alls. Våra förbudsdekaler har luftkanaler, vilket gör att om du får en luftblåsa när du monterar den, kan du enkelt bara trycka ut den med tummen. Enklare kan det knappt blir! Här följer anvisningar för att klistra en dekal:

 1. En dekal appliceras på rena, torra ytor. Se därför till att ytan är väl rengjord och att rengöringsmedlet har hunnit dunsta.
  (Tips: Du hittar flera bra rengöringsmedel i vår webshop)
 2. Optimal arbetstemperatur är mellan 8-20 grader. Är ytan för kall fäster inte dekalen lika bra. Man kan då (om underlaget tillåter) värma upp ytan litegrann med en värmepistol eller hårtork. Är ytan för varm kommer dekalen töjas väldigt lätt och blir svår att applicera.
 3. Mät in placering på dekalen och tejpa fast den.
 4. Dra ner och ut några centimeter av bakpappret och vik undan kanten på baksidan.
 5. Fäst den översta delen av dekalen med hjälp av en filtskrapa.
 6. Dra bitvis undan bakpappret, alternativt dra bort resten av bakpappret beroende på storlek på dekal.
  Håll lite spänning i dekalen medan du skrapar fast den mot underlaget, men dra inte för hårt, då riskerar du att töja den. Skrapa hela tiden horisontellt, från mitten och utåt, en liten bit i taget.
 7. Om du får en luftblåsa, tryck lugnt och försiktigt ut den med tummen.

Du hittar beskrivning med bilder på vår hemsida under Tips & Råd.

 

Kan man ta bort dekalen?

Absolut kan du det. Beroende på underlag så klistrar dekalen olika hårt, men då vi använder en folie av hög kvalité, så är det oftast inga problem att bort den. Aluminium, målade väggar, glas och liknande går jättebra att rensa bort dem från. Tapet och mycket porösa ytor rekommenderar vi inte att montera dem på om du vill kunna ta bort dem utan att skada underlaget.

Om underlaget tillåter kan du värma upp dekalen litegrann med en värmepistol eller hårtork och sedan pilla upp ett hörn med nageln. Använd absolut inte kniv då du riskerar att repa underlaget. Dra försiktigt bort dekalen och värm efter hand och vid behov lite till.
Värmen gör att limmet lossnar lättare och folien blir lite gummiaktig. En väldigt kall folie spricker lätt och du får bara med dig små flisor.

 

Förbudsdekalen jag vill ha finns inte i er webshop, vad gör jag då?

Hittar du inte vad du söker är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så fixar vi det du önskar. Alla våra förbudsdekaler tillverkas av oss, inhouse, i Halmstad.

Vår webshop är fortfarande under uppbyggnad så det kommer upp nya produkter nästan varje vecka.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.