Fönsterdekor; kostnadseffektivt och användbart

En fönsterdekor sätter man för att förändra utseendet på ett fönster eller påkalla uppmärksamhet mot till exempel en kampanj man har. Men det är inte bara butiker som har nytta av en fönsterdekor, även övriga företag har behov av att synas och väcka uppmärksamhet. I dagens samhälle med all reklam man ständigt slås kan det vara svårt att stå ut.

En fönsterdekor kan appliceras direkt på fönsterrutan och tillverkas i olika mönster, designer eller färger, allt efter kundens behov och önskemål. Köper man en fönsterdekor med avtagbart adhesiv är den dessutom väldigt enkel att ta bort efter kampanjen är slut.

Fönsterdekor är ett praktiskt och kostnadseffektivt sätt att förändra utseendet på ett fönster och anpassa det efter just dina behov eller inredningsstil. Det är också ett populärt alternativ för att skapa privata utrymmen utan att behöva använda traditionella gardiner eller persienner.

 

Vad är nyttan med en fönsterdekor?

Att sätta fönsterdekor på fönster är en vanlig praxis inom detaljhandeln och andra affärsområden. Det ger butiker möjlighet att locka uppmärksamhet, kommunicera med kunder och skapa en attraktiv och professionell atmosfär.

 1. Marknadsföring och annonsering: Fönsterdekor kan användas för att visa reklammeddelanden, erbjudanden, kampanjer eller produktinformation. Det är ett effektivt sätt att locka förbipasserande kunders uppmärksamhet och kommunicera viktiga meddelanden.
 2. Varumärkesidentitet: Fönsterdekorer kan inkludera företagets logotyp, färger och andra varumärkeselement. Det hjälper till att förstärka varumärkesidentiteten och göra butikens utseende mer enhetligt.
 3. Säsongsbetonad dekoration: Butiker och företag kan använda fönsterdekorer för att reflektera olika säsonger eller helger. Till exempel kan man använda juldekorationer under julperioden eller markera säsongsrabatter.
 4. Skapa atmosfär: Fönsterfolie med olika mönster eller texturer kan bidra till att skapa en specifik atmosfär inuti butiken eller kontoret. Det kan vara särskilt användbart för att skapa en inbjudande och tematisk känsla.
 5. Integritet och solskydd: Utöver estetiska fördelar kan fönsterdekor också användas för att skapa en viss integritet inuti butiken och minska direkt solljus, vilket kan vara särskilt viktigt för att skydda produkter och bekvämligheten för kunderna.

 

Vilka olika typer av fönsterdekor finns det?

Det finns många olika typer av fönsterdekor, och valet beror ofta på specifika preferenser, behov och användningsområden. Några vanliga typer av fönsterdekor är:

 1. Frostad vinyl: Denna typ av vinyl ger en frostad eller dimmig effekt på fönstret och används ofta för att skapa integritet samtidigt som det släpper in ljus. Det är populärt både för hemmet och kommersiella utrymmen. Man kan frosta hela eller delar av fönstret och även skära ut mönster och loggor. Det går även att printa på denna folie, vilket gör att du kan skapa snygga blickfång.
 2. Printad fönsterdekor: Här sätter bara fantasin gränser. Med fyrfärgstryck kan du göra allt från enkla mönster till komplexa och konstnärliga dekorer som täcker hela fönstret. Det finns ingen begränsning i antal färger. Dessa ger ett dekorativt och snyggt intryck som kan locka kunder och besökare samt stärka ditt varumärke.
 3. Infärgad folie: Fönsterdekorer av infärgad folie har en hög kvalité och finns i en mängd olika färger och nyanser för att matcha era behov.
  Många väljer till exempel att sätta upp sina öppettider på dörren med infärgad folie, då den är enkel att byta själv.
 4. Perforerad folie: Denna typ av folie har små hål i sig som gör att du kan få ett budskap som syns utifrån, och från insidan ser du ut.
 5. Solfilm: Denna typ av folie är konstruerad för att minska värme och UV-strålning som kommer in genom fönstret. De hjälper till att reglera temperaturen inomhus och skydda mot blekning av möbler och inredning.
 6. Säkerhetsfilm: Särskilda folietyper är konstruerade för att öka säkerheten genom att göra att fönstret håller ihop när det blir krossat. De kan användas för att minimera risken för skador vid eventuell kollision eller inbrott.

Det är viktigt att överväga syftet med fönsterdekoren och de specifika egenskaper som behövs. Ska den vara tillfällig eller permanent? Ska man kunna se ut genom fönstret eller ska dekoren vara täckande? Vi kan erbjuda en mängd olika varianter och funktioner, bara ring eller maila oss så hjälper vi dig.

 

Kan man sätta upp och ta bort fönsterdekor själv?

Absolut kan man själv sätta upp sin fönsterdekor, följ de här enkla stegen:

 1. En fönsterdekor appliceras på rena, torra ytor. Se därför till att ytan är väl rengjord och att rengöringsmedlet har hunnit dunsta.
  (Tips: Du hittar flera bra rengöringsmedel i vår webbshop)
  Optimal arbetstemperatur är mellan 8-20 grader. Är ytan för kall fäster inte dekoren lika bra. Är ytan för varm kommer dekalen töjas väldigt lätt och blir svår att applicera.
 2. Mät in placering på dekalen och tejpa fast den.
 3. Dra ner och ut ca 10cm av bakpappret och vik undan kanten på baksidan.
 4. Fäst den översta delen av dekalen med hjälp av en filtskrapa.
 5. Dra bitvis undan bakpappret, alternativt dra bort resten av bakpappret beroende på storlek på dekal.
  Håll lite spänning i dekalen medan du skrapar fast den mot underlaget, men dra inte för hårt, då riskerar du att töja den. Skrapa en liten bit i taget.

Vi har många års erfarenhet av fönsterdekor och hjälper gärna till med både framtagning och montage, bara ring oss, du hittar all kontaktinformation här.

Att rensa bort en dekal eller dekor är vanligtvis väldigt enkelt, så länge du har en produkt av hög kvalitet. Hos oss kan du till exempel köpa dekor med avtagbart adhesiv, som gör det extra enkelt att ta bort din dekor när kampanjen är slut.

Bara pilla upp ett hörn med nageln och dra försiktigt bort dekoren.

Om du skulle få lite limrester kan du prova vanlig fönsterputs, fungerar inte det hittar du rengöringsmedel i vår webshop.

 

Jag har inte en butik, behöver jag ändå ha fönsterdekor?

Ja, alla företag har nytta av fönsterdekor. Även om du inte har en butik där du säljer saker behöver du ändå synas. Kanske säljer du en tjänst? Då behöver även dina kunder veta att du finns. Eller är du återförsäljare av något? Då har du fortfarande kunder som ska välja din produkt framför dina konkurrenter. Eller kanske du har den typ av företag som har besökare snarare än kunder. Då är det bra om de hittar dig.

En fönsterdekor behöver inte alltid vara för att locka in kunder, den kan även vara till för att besökare helt enkelt ska hitta rätt, eller uppmärksamma om öppetider m.m.

Man kan även ha fönsterdekor på ett kontor, till exempel som insynsskydd eller som kontrastmarkering. Som insynsskydd använder man ofta en frostad folie som fortfarande släpper igenom ljus men ger lite avskildhet. Den kan göras på en mängd olika sätt, i olika mönster och färger. Ofta väljer man att lägga in logotyp eller identitetsord för att ytterligare öka den personliga touchen. Detta ökar även företagets välmående då man kan få en lugnare atmosfär samtidigt som det kan påminna anställda om företagets varumärkesidentitet.

 

Var kan jag köpa fönsterdekor?

Oavsett vilken typ av fönsterdekor du behöver vågar vi säga att vi kan hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet kring de flesta olika typer av dekor. Det är alltid kostnadsfritt att få en offert av oss.

Har du en idé så spinner vi vidare på den, eller börjar vi från grunden och spånar kring vad du kan tänkas behöva och vilja ha. Det finns en mängd olika typer av fönsterdekor och tillsammans kommer vi fram till bästa lösningen för ditt behov, oavsett om det gäller en mindre dekor eller en heltäckande stor dekor.

När vi har en layout på din fönsterdekor som du är nöjd med så kör vi igång produktionen. Den görs inhouse av oss i Halmstad. Du kan också välja om du vill montera din dekor själv eller önskar att vi ska göra det.
Vi lämnar alltid garanti på våra utförda arbeten för att du som kund ska kunna känna dig trygg.
Ring eller maila oss för information eller offert, du hittar alla våra kontaktuppgifter här.

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.