Bra att veta om klistermärken

Klistermärken, stickers eller dekaler; olika namn, samma sak. De är självhäftande etiketter som används för att fästa på olika ytor. Dessa klistermärken finns i olika former, storlekar och färger och har många olika användningsområden, som anpassas efter olika behov och syften.

De används ofta för dekorativa ändamål, marknadsföring, märkning, identifiering och skyltning och har blivit en populär metod för att kommunicera med målgruppen på ett visuellt sätt. Designen kan anpassas efter användarens behov och preferenser.

Klistermärkena kan användas både inomhus och utomhus beroende på material och limtyp. Här får du svar på några vanliga frågor om klistermärken:

 

Var kan man köpa klistermärken?

Hos oss kan du köpa klistermärken av högsta kvalité. Runda, fyrkantiga eller konturskurna. Dekaler av sämre kvalitét har en kortare livslängd och riskerar att börja släppa efter bara några veckor, eller till och med inte fästa alls.

De kan också tappa väldigt mycket färg väldigt fort. Dessutom kan märken med sämre kvalité lämna kvar klisterrester när man rensar av dem, vilket märken i hög kvalité inte gör på samma sätt. För oss är det viktigt att du som kund får vad du förväntar dig. Därför håller dem hög kvalité och är gjorda i material från ledande folieleverantörer. De tillverkas inhouse hos oss i Halmstad, av personal med många års erfarenhet inom branschen.

Vi ser till att du får klistermärken som stämmer med just dina behov. Ska de sitta utomhus bör de ha laminat så de klarar väder och vind. Är dem till en kampanj behöver du dekaler med avtagbart klister som är enkelt att få bort när kampanjer är över. Det går även att få dubbelsidiga dekaler. Vi tillverkar både stora och små upplagor, precis så många ni önskar.

Beroende på hur och på vad dina märken ska sitta så finns det olika klister för detta. Vissa har ett häftämne som sitter väldigt lätt och andra har ett klister som till och med sitter på betong. Därför är det viktigt att tala om vad du ska ha dem till så vi kan hjälpa dig att få rätt produkt.

 

Hur får man bort klister efter klistermärken?

Att rensa bort ett klistermärke är vanligtvis väldigt enkelt, så länge du har en produkt av hög kvalitet och du har ett underlag som det går att rensa bort märket från.

 1. Om underlaget tillåter, värm upp dekalen litegrann med en värmepistol eller hårtork.
 2. Pilla upp ett hörn med nageln. Använd absolut inte kniv om du riskerar att repa underlaget.
 3. Dra försiktigt bort klistermärket och värm efter hand och vid behov lite till. Värmen gör att limmet lossnar lättare och folien blir lite gummiaktig. En väldigt kall folie spricker lätt och du får bara med dig små flisor.

Ibland går det inte att få bort utan att det lämnar lite klisterrester. Ibland kan man gnugga bort detta eller använda en tejpbit för att ta bort det med. Om det är mer klister än så och om underlaget tillåter så kan man använda ett rengöringsmedel. Skulle det bli mycket klisterrester kvar kan man ibland använda limborttagningsmedel. Detta sprayas på limmet som löses upp efter ett litet tag. Dessa går att köpa i vår webshop. Obs, prova alltid på en liten dold yta först.

 

Kan man göra egna klistermärken?

Javisst, hos oss bestämmer du helt hur dina märken ska se ut i färg, form och antal.
Antingen om du har en färdig idé på hur de ska se ut eller kan vi hjälpa dig att ta fram förslag utifrån dina önskemål.
Beroende på hur länge dina märken ska sitta och på vilket underlag så tar vi fram rätt material vad gäller klister, laminat och så vidare. Du får alltid kostnadsfri offert från oss och en skiss på hur dina klistermärken kommer se ut.

Det går även att få dubbelsidiga klistermärken, eller märken som monteras på insidan av glas. Ska de sitta på golv kan man lägga till ett laminat som är halksäkert och ska de tåla mycket väder och vind sätter man ett uv-laminat på det printade märket. Kort och gott kan vi lösa det mesta!

Du hittar även ett urval av klistermärken med färdig layout i vår webshop, om du vill ha något snabbt och enkelt och till extra bra pris! Här hittar du till exempel kontrastmarkeringar, parkeringsklistermärken och även Avfall Sveriges nya sopdekaler.

 

Hur sätter man ett klistermärke?

 1. Ett klistermärke appliceras på rena, torra ytor. Se därför till att ytan är väl rengjord och att rengöringsmedlet har hunnit dunsta. Ytan får inte heller vara för varm eller kall, mellan 8-20 grader är optimalt.

 

Om det är ett större märke:

 1. Mät in var klistermärket ska sitta och tejpa fast den.
 2. Dra bort ca 10cm av skyddspappret och vik undan kanten på baksidan.
 3. Skrapa fast den blottade delen av klistermärket med hjälp av en filtskrapa.
 4. Dra sedan bort resten av bakpappret och skrapa fast den bit för bit.

 

Om det är ett mindre klistermärke:

 1. Mät ur vart det ska sitta och markera på underlaget med tejp.
 2. Ta bort skyddspappret på baksidan och skrapa dit dekalen med tummen.

 

Vad kostar klistermärken?

Det är många faktorer som avgör hur mycket ett klistermärke kostar. Det kan därför vara svårt som kund att jämföra på olika hemsidor, om det inte står exakt vad det är för typ. Vi börjar alltid med att fråga hur märkena ska användas för att kunna guida kunden till rätt produkt. Här är några saker som avgör priset:

 1. Om märket ska vara avtagbart eller permanent: Ett permanent klistermärke behöver ett klister som klarar av att sitta länge utan att skada ytan.
 2. Om det behövs laminat: Beroende på användningsområde så kan man behöva lägga ett laminat som extra skydd.
 3. Underlaget det ska sitta på: Ett klistermärke som ska sitta på tex betong kräver ett starkt, aggressivt häftämne och kan bli dyrare än ett som ska sitta på en normal yta.
 4. Antal: Ju fler man beställer ju mindre blir kostnaden per styck för klistermärkena.
 5. Storlek på märket.

 

Även kvalitén på folien har stor betydelse. Är den av låg kvalitét har de oftast en kortare livslängd och riskerar att börja släppa efter bara några veckor, eller till och med inte fästa alls. De kan också tappa väldigt mycket färg väldigt fort. Dessutom kan ett klistermärke med sämre kvalité lämna kvar klisterrester när man rensar av den, vilket ett klistermärke i hög kvalité inte gör på samma sätt.

Våra folier som vi använder håller hög kvalité och är gjorda i material från ledande folieleverantörer.

 

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.