Allt om dekaler

Klisterdekaler är ett effektivt sätt att marknadsföra sig och synas på olika platser. Dessa består av en klisterbaksida och en tryckt yta som till exempel kan innehålla företagets logotyp, information eller andra grafiska element. De kan göras i alla möjliga former, enkla eller konturskurna. Att använda dessa som en del av företagets marknadsföringsstrategi är både kostnadseffektivt och enkelt.

Hos oss kan du köpa dekaler för alla behov, i både små och stora kvantiteter.

Var köper man dekaler?

Hos oss kan du köpa dekaler av högsta kvalité. Runda, fyrkantiga eller konturskurna. Klisterdekaler av sämre kvalitét har en kortare livslängd och riskerar att börja släppa efter bara några veckor, eller till och med inte fästa alls.

De kan också tappa väldigt mycket färg väldigt fort. Dessutom kan dekaler med sämre kvalité lämna kvar klisterrester när man rensar av den, vilket dekaler i hög kvalité inte gör på samma sätt. För oss är det viktigt att du som kund får vad du förväntar dig. Därför håller dem hög kvalité och är gjorda i material från ledande folieleverantörer. De tillverkas inhouse hos oss i Halmstad, av personal med många års erfarenhet inom branschen.

Vi ser till att du får produkter som stämmer med just dina behov. Ska de sitta utomhus bör de ha laminat så de klarar väder och vind. Är dem till en kampanj behöver du dekaler med avtagbart klister som är enkelt att få bort när kampanjer är över. Det går även att få dem dubbelsidiga.
Vi tillverkar både stora och små upplagor, precis så många ni önskar.

Beroende på hur och på vad dina dekaler ska sitta så finns det olika klister för detta. Vissa har ett häftämne som sitter väldigt lätt och andra har ett klister som till och med sitter på betong. Därför är det viktigt att tala om vad du ska ha dem till så vi kan hjälpa dig att få rätt produkt.

Dina klisterdekaler kan se ut precis hur du önskar. Behöver du hjälp med att ta fram en layout så kan vi hjälpa till med det också.

Hur monterar man klisterdekaler?

Att montera en dekal behöver inte vara svårt alls. Om du köper dem av oss kan du få dem med luftkanaler, vilket gör att om du får en luftblåsa när du monterar den, kan du enkelt bara trycka ut den med tummen. Enklare kan det knappt blir! Här följer anvisningar för att klistra en dekal:
Stegen är desamma om du ska klistra din dekal på bilen.

  1. En dekal appliceras på rena, torra ytor. Se därför till att ytan är väl rengjord och att rengöringsmedlet har hunnit dunsta.
    (Tips: Du hittar flera bra rengöringsmedel i vår webshop)
  2. Optimal arbetstemperatur är mellan 8-20 grader. Är ytan för kall fäster inte dekalen lika bra. Man kan då (om underlaget tillåter) värma upp ytan litegrann med en värmepistol eller hårtork. Är ytan för varm kommer dekalen töjas väldigt lätt och blir svår att applicera.
  3. Mät in placering på dekalen och tejpa fast den.
  4. Dra ner och ut ca 10cm av bakpappret och vik undan kanten på baksidan.
  5. Fäst den översta delen av dekalen med hjälp av en filtskrapa.
  6. Dra bitvis undan bakpappret, alternativt dra bort resten av bakpappret beroende på storlek på dekal.
    Håll lite spänning i dekalen medan du skrapar fast den mot underlaget, men dra inte för hårt, då riskerar du att töja den. Skrapa hela tiden horisontellt, från mitten och utåt, en liten bit i taget.

I vilket syfte kan jag använda dekaler?

Klisterdekaler är en framstående marknadsföringslösning som erbjuder företag möjligheten att öka synligheten och skapa varumärkesigenkänning på olika platser. Dessa utgör en mångsidig och kostnadseffektiv reklammetod, perfekt för att marknadsföra företagets varumärke på olika ytor, inklusive fordon, skyltfönster och andra strategiska platser.

En av de främsta fördelarna med dekaler är deras anpassningsbarhet. Du kan skräddarsy din design för att matcha varumärkets färger, logotyp och budskap. Detta gör att dem kan integreras sömlöst i företagets övergripande marknadsföringsstrategi och hjälpa till att skapa en enhetlig och igenkännbar identitet.

Att sätta dekaler på fordon är en populär strategi för att maximera exponeringen. Bilar, lastbilar och andra fordon fungerar som rörliga reklampelare, vilket gör att ditt företag når en bredare publik när ni ständigt syns ute på vägarna. Detta skapar inte bara ökad synlighet utan ger också ett professionellt intryck.

Skyltfönster och butiksfasader är andra utmärkta platser för klisterdekaler. Genom att applicera dessa på fönstren kan företaget kommunicera med förbipasserande och potentiella kunder. Det kan inkludera öppettider, erbjudanden eller specifika produkter och tjänster som erbjuds. Det ger en interaktiv och ögonblicklig kontakt med målgruppen.

Förutom att vara en kraftfull marknadsföringsverktyg, fungerar klisterdekaler också som ett kostnadseffektivt alternativ. Jämfört med traditionella reklammetoder som TV-annonser eller tryckta broschyrer, är klisterdekaler prisvärda och ger långvarig exponering. Dessutom är produktionen och appliceringen ofta snabb och enkel.

Hur får man bort klisterdekaler?

Att rensa bort en dekal eller dekor är vanligtvis väldigt enkelt, så länge du har en produkt av hög kvalitet.

En kampanjdekal är för det mesta avtagbar, så dem kan du bara dra bort utan att det ska lämna några klisterrester. Har du en permanent dekal du vill ta bort gör du enligt följande:
Om underlaget tillåter, värm upp dekalen litegrann med en värmepistol eller hårtork och pilla upp ett hörn med nageln. Använd absolut inte kniv då du riskerar att repa underlaget. Dra försiktigt bort dekalen och värm efter hand och vid behov lite till. Värmen gör att limmet lossnar lättare och folien blir lite gummiaktig. En väldigt kall folie spricker lätt och du får bara med dig små flisor.

Lite limrester kan det bli, detta tar du enkelt bort med ett rengöringsmedel. Skulle det bli mycket lim kvar finns det speciellt limborttagningsmedel att köpa i vår webbshop.

Om du tar bort en dekal från din bil och folien har suttit väldigt länge, kan det bli vissa nyansskillnader i lacken, dessa måste poleras bort.

Var köper man dekaler till bil?

Att sätta dekaler på bilen är ur ett företagsperspektiv mycket kostnadseffektivt. Man når ut till väldigt många potentiella kunder och igenkänningen blir väldigt stor. Bilen är verkligen en rullande reklampelare och det ger också ett professionellt intryck att ha företagsloggor på sitt fordon.

Bildekaler är en av dem sakerna vi sysslar med allra mest, allt från helfolieringar till mindre och sobra dekaler. Våra montörer är certifierade och har lång erfarenhet av att montera dekaler på bilar.
Du får alltid kostnadsfri offert från oss och i samband med din order får du en skiss med dekalerna upplagda på din bilmodell så du vet att det kommer se ut precis som du önskar. Behöver du hjälp med designen på dina bildekaler så fixar vi det.
Du får vid avhämtning även med dig skötselråd för att du ska kunna hålla dina dekaler fina så länge som möjligt.

Köper du en ny bil kan vi se till att du får bilen dekalerad och klar innan du hämtar ut den. Detta gör att du slipper vara av med bilen ytterligare dagar. Vi samarbetar med i stort sett alla bilhandlare runt om i Halmstadtrakten.

Ring eller maila oss så hjälper vi dig!

Inläggets innehåll

Få en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast

Folierad bil i solnedgång

VI SÖKER PRODUKTIONSPERSONAL MED INRIKTNING MONTAGE.

Vi på Sign Solutions har i över 25 år försett Halmstads företag med snygga reklamlösningar. Nu söker vi produktion-/montagepersonal till vårt kreativa och härliga team.